Csavar, csapágy, huzalszeg elektróda Inter-Trade Innovációs Kft Tatabánya Komárom-Esztergom megye

 

ISO 9001 minóségbiztosítás Inter-Trade Kft Tatabánya Komárom-Esztergom megye

 

 

KötőelemEK galvánbevonatok

Kötőelemek. Galvánbevonatok (ISO 4042:1999)

5. A bevonat egyéb követelményei

A galvánbevonatok külalakja, tapadása, duktilitása, korrózióállósága stb. feleljen meg az adott bevonatra érvényes nemzetközi szabványok (ISO 1456, ISO 1458, ISO 2081, ISO 2082) előírásainak.

6. A hidrogénridegedés veszélyének csökkentése

fennáll a hidrogénridegedés miatti meghibásodás veszélye:
– a nagy szakítószilárdságú vagy keménységű, illetve a felületi edzésű,
– a hidrogént felvett és
– a feszültség alatt álló
alkatrészek esetén.
Ha a mag- vagy a felületi keménység több, mint 320 HV, felül kell vizsgálni a gyártási folyamatot a hidrogénridegedés felismerésére való vizsgálattal, pl. a „párhuzamos felületek módszerével” az ISO 15330 szerint az arról való megbizonyosodás érdekében, hogy a gyártási folyamat a hidrogénridegedés szempontjából ellenőrzött.

Ha hidrogénridegedést állapítanak meg, akkor a gyártási folyamatban változtatások szükségesek,mint pl. temperálás bevezetése

Ha a kötőelemek keménysége több, mint 365 HV, akkor a megrendelőnek és a gyártóknak ajánlott írásban megállapodni, amiben meghatározzák, hogyan kell megelőzni a veszélyt. Ha nincs ilyen írásbeli megállapodás,akkor a gyártónak az alkatrészeket saját tapasztalatai szerint kell kezelnie a hidrogénridegedés veszélyének csökkentése érdekében.
A hidrogénridegedés veszélyének teljes megszüntetése nem garantálható. Ha a hidrogénridegedés valószínűségét csökkenteni kell, akkor ajánlott mérlegelni más bevonatfelviteli eljárásokat.

MEGJEGYZÉS: Folyamatban van olyan eljárások fejlesztése, amelyekkel a hidrogénridegedés csökkenthető.

7. Korrózióvédelem

A galvánbevonat védőhatása és élettartama jelentősen függ a vastagságától. A nagyobb vastagsághoz kiegészítésként előírható kromátozás, hogy javítsák a cink- és kadmiumbevonat által nyújtott korrózióvédelmet.

A bevonatok védelmi tulajdonságait befolyásolhatja a más fémekkel és anyagokkal való érintkezés, a használat gyakorisága és időtartama, valamint az üzemi hőmérséklet. Ha a kiválasztáskor bizonytalanság áll fenn,akkor fontos a szakértők véleménye.

A vasalapra felvitt Zn- és Cd-bevonatok kevésbé elektropozitívak, mint az acél alapfém, és ezért katódos védelmet nyújtanak. Ezzel szemben a Ni- és Cr-bevonatok sokkal elektropozitívabbak, mint az acél alapfém, és fokozhatják az alkatrész korrózióját, ha a bevonat megsérül.
A kadmiumbevonatok az ISO 2082 szerint.
A cinkbevonatok az ISO 2081 szerint.
A nikkelbevonatok az ISO 1458 szerint.
A nikkel-króm és a réz-nikkel-króm bevonatok az ISO 1456 szerint.
A kromátozás az ISO 4520 szerint.